Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 261
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă a respins propunerea privind reducerea sub media de 9,50 a pragului de acordare a burselor de merit elevilor.

Premierul, întâlnire cu reprezentanții Consiliului Naţional al Elevilor

petruta-obrejan

FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a respins propunerea reprezentanţilor Consiliului Naţional al Elevilor privind reducerea sub media de 9,50 a pragului de acordare a buselor de merit - a anunțat astăzi, după întâlnirea de la Palatul Victoria, Silviu Morcan, preşedintele Consiliului.

El spune că toţi elevii trebuie susţinuţi pentru a ajunge la performanţă, nu numai elevii cu note de peste 9,50:


Silviu Morcan: Referitor la burse, discuțiile nu au fost de partea noastră neapărat, pe motiv că trebuie să existe doar bani pentru elita României. Nu suntem de aceeași părere, pentru că trebuie să existe și o măsură prin care să motivezi elevii să poată ajunge la o medie cât mai mare. A fost o discuție deschisă, mai degrabă de principiu, pe anumite lucruri din educație. Am punctat necesitatea unor criterii echitabile de acordare a burselor. Sperăm, totuși, avem garanția ca Ministerul Educației va folosi toți banii din buget pentru burse și cumva, acest lucru este o premieră pentru noi, pentru că e important ca acei bani să nu fie redirecționați în altă parte, ci criteriile să se schimbe, astfel încât toți banii care au fost incluși, cei peste un miliard de lei, să fie folosiți exclusiv pentru burse și acesta, cumva, este un mic pas pentru echitatea în acordarea lor.


Etichete premiernicolae ciucaeleviburseperformantasilviu morcan(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live