Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 415
Comentează add

Atât China cât și India își doresc o creștere a relațiilor comerciale bilaterale.

Premierul indian se întâlnește cu președintele Chinei

sergiu-stet

  Preşedintele Chinei, Xi Jinping.               Foto:Arhivă.

Premierul indian, Narendra Modi, a ajuns în sudul Indiei, pentru summitul de două zile cu preşedintele chinez Xi Jinping. Preşedintele Xi a ajuns în Chennai, dar îşi va petrece majoritatea timpului într-un oraş mic de coastă, departe de privirile curioase.
 
Întâlnirile cu Modi vor fi informale şi personale, similare cu discuţiile lor la ceai, în oraşul Wuhan, de anul trecut. Nu sunt planificate declaraţii sau înţelegeri formale.
 
Între cele două națiuni au apărut tensiuni de când India a decis în luna august să revoce statutul special al Cașmirului administrat de India.
 
Corespondentul BBC transmite că poziția Chinei a înfuriat Administrația de la Delhi, care a transmis Chinei în termeni diplomatici că "ar fi bine să-și vadă de treburile sale". La acest summit informal de la Chennai se așteaptă ca subiectul principal de pe agenda discuțiilor să se afle Cașmirul, în contextul în care niciuna dintre națiuni nu dorește o escaladare a situației.
 
Atât China, cât și India își doresc o creștere a relațiilor comerciale, subiect ce trebuie tratat cu atenție, pe fondul suspiciunilor Indiei legate de interesele strategice și economice ale Chinei în sud-estul Asiei

Etichete Narendra Modi,Xi JinpingChennai,WuhanCașmir

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live