Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

25 Martie 2017
Vizualizari: 699
Comentează add

Guvernul îşi propune ca o mare parte din procentul de 2% din PIB alocat Armatei să fie cheltuită în industria naţională de apărare.

Premierul Grindeanu despre prioritățile în achizițiile de armament

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă.

Guvernul îşi propune ca o mare parte din procentul de 2% din PIB alocat Armatei să fie cheltuită în industria naţională de apărare, a declarat, vineri, la Tulcea, premierul Sorin Grindeanu.

El a mai spus că toate achiziţiile necesare înzestrării Armatei trebuie să fie în acord cu strategia NATO care vizează Apărarea.

Sorin Grindeanu: Dorinţa noastră este ca cea mai mare parte din aceaste resurse financiare să fie cheltuite în industria naţională de apărare, pentru că în acest mod reuşim să creştem această industrie naţională, să creăm noi locuri de muncă, şi asta ajută la economie. Dar, fiecare din aceste achiziţii trebuie să facă parte dintr-o strategie a dotării Armatei Române, strategie care este parte a strategiei NATO.

Premierul Sorin Grindeanu a vizitat, vineri, şantierul naval din Tulcea, specializat şi în construirea de nave militare.

Întrebat dacă aici ar putea fi construite corvetele militare cu care va fi înzestrată Armata României, şeful executivului a precizat că aceste contracte vor fi atribuite în urma unei licitaţii publice, notează corespondentul RRA, Irinel Călin.


Etichete mapnsorin grindeanunatotulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live