Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 158
Comentează add

Dacian Cioloș spune că o prioritate este învestirea unui guvern, cât mai rapid, pentru a veni cu măsuri concrete pentru gestionarea pandemiei și a creșterii prețurilor la energie.

Premierul desemnat Dacian Cioloș face apel la responsabilitate

catalin-purcaru

    Dacian Cioloș. Foto: Arhiva/ gov.ro.

Prima rundă de discuții inițiate de premierul desemnat Dacian Cioloș cu liderii PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale s-a încheiat fără un rezultat concret în ceea ce privește susținerea unui nou cabinet. 
 
Premierul desemnat Dacian Cioloș face în continuare apel la responsabilitate pentru refacerea coaliției.
 
O prioritate, spunea Dacian Cioloș, este învestirea unui guvern, cât mai rapid, pentru a veni cu măsuri concrete pentru gestionarea pandemiei și a creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, dar și pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.
 
Premierul desemnat a exclus dialogul cu reprezentanții AUR și PSD, susținând că singura formulă de guvernare este alături de PNL și UDMR.
 
Dacian Cioloș: Obiectivul partidului pe care îl reprezint, al USR, este să dăm un guvern României cât mai repede, să mergem cu o soluție în parlament cât mai rapid pentru că, dată fiind gravitatea situației, cred că nu putem aștepta discuții foarte lungi. Din punctul nostru de vedere nu există altă formulă de construcție majoritară în Parlament la care noi să participăm, decât cea cu PNL și UDMR și cu susținerea Grupului Minorităților.
 
Președintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că responsabilitatea formării unei majorității îi revine premierului desemnat. Florin Cîțu spunea că această majoritate ar trebui să fie formată din partidele cu care USR a demis guvernul prin moțiune de cenzură.
 
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenția, la rândul său, că trebuie să existe încredere între partenerii de guvernare.
 
El a subliniat că este importanță găsirea unei soluții printr-o formulă de guvernare pentru a veni cu măsuri pentru problemele cu care se confruntă românii.
 
O nouă rundă de discuții este programată vineri, după cum spunea premierul desemnat Dacian Cioloș. Între timp, PNL și UDMR vor discuta fiecare în forurile statutare despre mandatele de negociere.
 

Etichete Dacian Cioloșformarea guvernuluiapel(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live