Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

18 Octombrie 2021
Vizualizari: 246
Comentează add

Dacian Cioloş a declarat că este nevoie de un executiv capabil să-şi asume măsurile dificile care urmează şi că aşteaptă ca partidele să voteze acest cabinet.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a reluat apelul la responsabilitate

petruta-dinu

   Dacian Cioloș. Foto: facebook.com/dacianciolos

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a depus, în această dimineaţă, la Parlament, lista cu miniştri şi programul de guvernare. El a declarat că este nevoie de un executiv capabil să-şi asume măsurile dificile care urmează şi că aşteaptă ca partidele să voteze acest cabinet.
 
USR are 80 de parlamentari şi are nevoie de 234 de voturi, pentru a Guvernul Cioloş să fie instalat în funcţie.
 
Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a reluat astăzi apelul la responsabilitate din parte forţelor politice parlamentare, subliniind că ţara are nevoie de un guvern cât mai repede pentru ieşirea din criză. Programul propus Parlamentului deţine în primul rând măsuri pentru combaterea pandemiei, cum ar fi impulsionarea campaniei de vaccinare, care - spune Dacian Cioloş - trebuie construită pe încredere şi nu pe teamă.
 
După eşecul înregistrat în discuţiile cu celelalte partide de dreapta pentru formarea unei majorităţi, liderul USR a ales să meargă mai departe cu acest cabinet de criză, dar fragil, dacă va primi votul de învestire. Şansa proiectului - spune el - o vor decide cei care vor vota.
 
Dacian Cioloş: Programul nostru poate să pară dur, dar este necesar, pentru că în situaţii excepţionale este nevoie şi de măsuri excepţionale. Avem priorităţi pe domeniul sanitar, economic, energetic, lansarea Planului de Redresare şi Rezilienţă şi toate celelalte măsuri care presupun pregătirea pentru trecerea peste iarnă. Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţioneze cu bună credinţă.
 
La Parlament, paşii următori sunt audierea miniştrilor în comisiile de specialitate şi votul final pentru învestirea guvernului.
 

Etichete Dacian Cioloşapelpremier desemnat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live