Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

4 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1653
Comentează add

Premierul Dacian Cioloş face joi, 7 ianuarie, o vizită de o zi în Germania, la invitaţia cancelarului Angela Merkel.

Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită de o zi în Germania

alin-serbanescu

Prim-ministrul Dacian Cioloş. Foto: facebook.com/dacianciolos.

În chiar primele zile a lui 2016, premierul Dacian Cioloş face o vizită de o zi în Germania, la invitaţia cancelarului Angela Merkel.

Cu această ocazie premierul român ar urma să aibă şi o serie de întâlniri cu membri ai Bundestagului, dar şi cu diaspora românească din Germania.

Vizita de lucru de la Berlin are mai puţin un caracter economic şi se va axa în special pe întărirea relaţiilor bilaterale şi clarificarea unor obiective comune ale agendei europene, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

"Sunt subiecte care au fost în discuţie în această lună şi la Consiliul European, cele legate de migraţie, politică externă. Va fi o dimensiune mai redusă în ceea ce priveşte afacerile, pentru că acum două săptămâni a fost un forum româno-german de afaceri, la care a participat vicepremierul Borg. De asemenea, pregătim o strategie de a intra în contact cu mediile de afaceri din landurile germane, aşa încât această vizită ne înscrie într-un acord-cadru mai larg. E bine să existe aceasta întâlnire cu cancelarul, pentru ca apoi să putem detalia pe celelalte componente ale mediului de afaceri în perioada imediat următoare", a spus Dan Suciu.

În delegaţia condusă de premierul Dacian Cioloş vor fi prezenţi ministrul de externe român, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei executivului de la Bucureşti, Ioan Dragoş Tudorache. 


Etichete premierul Dacian Cioloşvizită în Germaniainvitaţia Angelei Merkelrelaţii bilateraleBundestagpurtătorul de cuvânt al GuvernuluiDan Suciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live