Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2017
Vizualizari: 967
Comentează add

Ministrul sănătăţii a discutat cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţi ai medicilor şi societăţii civile pe tema vaccinurilor.

Premierul cere grup operativ pentru soluţii la criza vaccinurilor

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Zece mii de doze de vaccin antirujeolă, rubeolă şi oreion vor ajunge săptămâna viitoare la medicii de familie, a anunţat ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

El a avut vineri o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţi ai medicilor şi societăţii civile pe tema vaccinurilor.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog: S-a semnat deja contractul şi pentru cele 109.000 de doze. În acelaşi timp, am informat primul ministru că toate contractele pe care le demarăm pe vaccinuri, din acest moment, sunt pe acord-cadru de minim doi ani până la patru ani, în aşa fel încât să asigurăm predictibilitatea şi aprovizionarea cu vaccin, să nu se mai ajungă în această situaţie în care România este la momentul de faţă. Una dintre firme şi-a exprimat disponibilitatea şi că are o cantitate de vaccin care să o livreze în două săptămâni, iar cealaltă firmă producătoare poate să livreze diferenţa de cantitate de vaccin la toamnă.

Realizator: Potrivit unei informări primite de la Palatul Victoria, premierul Sorin Grindeanu a cerut în cadrul discuţiilor constituirea rapidă a unui grup operativ care să găsească soluţii imediate pentru criza vaccinurilor, precum şi pentru preîntâmpinarea unor situaţii similare în viitor


Etichete doze de vaccinrujeolaflorian bodogministerul sanatatiimedici de familiesorin grindeanucriza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live