Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Martie 2018
Vizualizari: 879
Comentează add

Expulzarea va fi una dintre măsurile pe care Praga le va adopta după otrăvirea în Marea Britanie a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în Marea Britanie.

Premierul Cehiei anunţă posibila expulzare a unor diplomaţi ruşi

sergiu-stet

 

Premierul Cehiei, Andrej Babiš, anunţă o posibilă expulzare a unor diplomaţi ruşi din această ţară, după încercarea de asasinat a fostului agent rus GRU, Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în Marea Britanie. Şeful Guvernului de la Praga a anunţat că este posibil ca ţara sa să recurgă la o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, printre care expulzarea diplomaţilor ruşi. 

"Da, este destul de posibil să urmăm această cale", a declarat premierul Cehiei, citat de TASS. În acest context, şeful Executivului de la Praga a precizat că cel mai probabil va fi vorba despre un număr redus de diplomaţi ruşi, doar despre câteva persoane.

Comunitatea internaţională critică dur Rusia, după tentativa de asasinat a agentului Serghei Skripal, pe la începutul lunii martie. Zilele trecute, mai multe state membre ale Uniunii Europene au anunţat că examinează posibilitatea de a expulza diplomaţi ruşi din ţările lor, din cauza scandalului izbucnit în urma "cazului Skripal". 


Etichete Andrej BabišSerghei Skripalexpulzareagent spionsancţiunidiplomaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live