Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

22 August 2019
Vizualizari: 312
Comentează add

Boris Johnson s-a arătat încă o dată încrezător că vor putea fi găsite soluții alternative pentru backstop, precum preverificarea electronică a bunurilor.

Premierul britanic, Boris Johnson, se află la Paris

dan-vasiliu

Boris Johnson. Foto: Agerpres/EPA.

Premierul britanic, Boris Johnson, se află astăzi la Paris, unde vrea să obţină din partea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, sprijin pentru renegocierea Acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă, şeful statului francez i-a comunicat deja extrem de ferm premierului britanic că nu nu mai este timp în următoarea lună pentru un nou acord de Brexit.

Votul britanicilor privind Brexitul trebuie respectat, dar Acordul de retragere din Uniunea Europeană nu va fi renegociat - a fost mesajul transmis astăzi de președintele francez, Emmanuel Macron.

El a adăugat că backstopul irlandez, pe care Marea Britanie dorește să îl elimine, reprezintă o garanție indispensabilă pentru stabilitatea politică în Irlanda și pentru protejarea pieței unice.

"Sunt considerat băiatul rău în aceste negocieri, dar vreau doar să fim eficienți și să găsim o soluție. Este clar că nu vom putea ajunge în următoarele 30 de zile la un acord de retragere, care să fie cu mult diferit de cel actual" - a mai spus președintele francez.

De cealaltă parte, premierul britanic, Boris Johnson, s-a arătat încă o dată încrezător că vor putea fi găsite soluții alternative pentru backstop, precum preverificarea electronică a bunurilor.

Boris Johnson a ținut, însă, se sublinieze încă o dată că Marea Britanie nu intenționează să impună controale vamale în Irlanda, lăsând astfel să se înțeleagă că, dacă acestea vor apărea, vor fi doar din vina Uniunii Europene.

Boris Johnson: Regatul Unit nu va impune sub nicio formă controale la frontieră și nu cred că sunt necesare nici din punctul de vedere al Uniunii Europene. Piața unică poate fi protejată și altfel și avem la dispoziție timpul necesar pentru a identifica soluțiile cele mai bune - a spus Boris Johnson.

Uniunea Europeană aşteaptă propuneri detaliate din partea Marii Britanii privind Brexitul, în contextul în care premierul britanic încearcă să modifice termenii retragerii țării sale din Uniune.

O sursă europeană a declarat pentru Reuters că președintele Consiliului European, Donald Tusk, îl va asculta pe Boris Johnson, atunci când se vor întâlni, la sfârșitul acestei săptămâni, la summitul G7 de la Biarritz.

Anterior, liderii europeni au respins în mai multe rânduri ideea renegocierii condițiilor pentru Brexit convenite cu predecesoarea lui Johnson, Theresa May, iar Parlamentul de la Londra a votat de trei ori împotriva Acordului, iar Johnson insistă că va pune oricum în practică Brexitul, pe 31 octombrie.


Etichete brexitparisbackstop

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live