Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 403
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a avut, în această dimineaţă, o întrevedere cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltarea rurală, Phil Hogan.

Premierul a avut o întrevedere cu comisarul european pentru agricultură

petruta-obrejan

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru agricultură şi dezvoltarea rurală, Phil Hogan. Fotio: Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă a avut, în această dimineaţă, o întrevedere cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltarea rurală, Phil Hogan.

Cei doi au abordat inclusiv problema epidemiei de pestă porcină africană cu care se confruntă ţara noastră.

După aproape o oră de discuţii cu comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că i-a prezentat acestuia măsurile guvernamentale ce au ca obiectiv dezvoltarea unei agriculturi competitive, dar şi criza pestei porcine care a afectat numeroşi fermieri.

Viorica Dăncilă: Am solicitat domnului comisar european acordarea întregului sprijin tehnic şi financiar din partea Comisiei Europene pentru reducerea impactului nefast pe care pesta porcină africană l-a avut asupra agriulturii româneşti. Asistenţa europeană este este foarte importantă pentru România, dată fiind ponderea agriculturii în economia românească. Datele statistice arată că agricultura a contribuit de o manieră consistentă la creşterea economică a României.

Premierul Viorica Dăncilă a mai spus că, şi în cadrul viitoarei preşedinţii la Consiliul Uniunii Europene, România va acorda o importanţă deosebită politicii de coeziune şi politicii agricole, întrucât acestea au un rol major în creşterea economică.

La rândul său, comisarul european Phil Hogan a afirmat că Brexitul aduce cu sine o constrângere bugetară, întrucât se pierd 12 miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene, însă s-a reuşit menţinerea pentru România a nivelului de finanţare.

 


Etichete Viorica DăncilăPhil Hoganagriculturapesta porcina africana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live