Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Martie 2022
Vizualizari: 409
Comentează add

Scopul vizitei este de a reconfirma sprijinul UE pentru suveranitatea și independența Ucrainei.

Premierii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au plecat la Kyiv

sergiu-stet

   Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kyiv, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au plecat marţi, 15 martie, spre Kyiv, unde vor purta discuții cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie TASS. Scopul vizitei este de a reconfirma sprijinul UE pentru suveranitatea și independența Ucrainei.
 
Şefii de guvern ai Poloniei, Republicii Cehe şi Sloveniei au plecat marţi la Kyiv pentru a purta discuţii cu preşedintele şi cu premierul Ucrainei, a relatat marți Cabinetul Poloniei, pe site-ul instituţiei.
 
''Mateusz Morawiecki, prim-ministru al Poloniei, și viceprim-ministrul Consiliului de Miniștri din Polonia, preşedintele Partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier pe probleme de securitate națională și apărare, împreună cu prim-ministrul ceh, Petr Fiala, și prim-ministrul sloven, Janez Janša, sunt în drum spre Ucraina, unde se vor întâlni în calitate de reprezentanți ai Consiliului European cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmihal", anunță sursa citată.
 
''Scopul vizitei este de a reconfirma sprijinul necondiționat al întregii Uniuni Europene în favoarea suveranităţii și independenței Ucrainei, precum și de a prezenta un pachet vast de sprijin statului și societății ucrainene'', se specifică în comunicat.
 
După cum se mai menționează, vizita a fost organizată de comun acord cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Comunitatea internațională a fost informată despre vizita delegației, prin intermediul organizațiilor internaționale, inclusiv ONU.
 
Premierii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei traversaseră deja granița polono-ucraineană, în jurul orei 8, cu trenul și s-au îndreaptat spre Kiev. Trenul în care se află Mateusz Morawiecki, prim-ministru al Poloniei, și viceprim-ministrul Consiliului de Miniștri, preşedintele Partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier pe probleme de securitate națională și apărare, împreună cu prim-ministrul ceh, Petr Fiala, și prim-ministrul sloven, Janez Janša, a traversat granița polono-ucraineană, în cursul dinmineţii.
 
Delegația a plecat la Kyiv unde astăzi se va întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și cu prim-ministrul Denis Şmihal'', a precizat Michał Dworczyk, membru al Seimului Republicii Populare Polone. ''Delegația reprezintă Uniunea Europeană'', a adăugat acesta.
 
''Vizita a fost pregătită, pe parcursul mai multor zile, dar a fost ținută în secret'', a adăugat Michał Dworczyk, subliniind că decizia de a efectua vizita a fost luată la summit-ul de la Versailles.
 
 

Etichete Volodimir Zelenski'Mateusz MorawieckiJaroslaw KaczynskiPetr FialaJanez Janša

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live