Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

15 Noiembrie 2019
Vizualizari: 710
Comentează add

Premieră medicală în România

marcela-german

  Foto: Arhiva

Medicii de la Târgu Mureş au realizat o premieră, în România, este vorba despre o intervenţie pe cord deschis, la o fetiţă de aproape doi ani, după o procedură alternativă la transplantul cardiac, dezvoltată în Germania.

Corespondenta RRA, Marcela German, ne oferă, acum, mai multe informaţii:

Reporter: Banding de arteră pulmonară se numește intervenția chirurgicală efectuată, la fetița de doi ani. Procedura nu este nouă dar este pentru prima dată folosită, în România, în asemenea cazuri de insuficiență cardiacă, explică doctorul, Horaţiu Suciu:

Horaţiu Suciu: Intervenţia a decurs foarte bine şi până acum suntem mulţumiţi de evoluţie, speranţa noastră este ca acest copil să scape de perspectiva unui tranplant cardiac, e un copil în vârstă de un an, nu are nici o șansă la un donator de această vârstă, în România.

Reporter: Tatăl pacientei spune că problemele micuţei au apărut anul acesta.

-: /../ fetiţa şi am fost la diferiţi medici. Iniţial mi-a spus să mergem, în Germania, după aceea a hotărât domnul Schranz, cu domnul Suciu să vină dânşii, să o opereze aicea, la Târgu Mureş.

Reporter: Profesor doctor Dietmar Schranz:

Dietmar Schranz: Suntem foarte fericiţi, au lucrat ca şi cum ar fi făcut asta de 100 de ori. Chirurgi, cardiologi şi anestezişti, sunt toţi dornici să lucreze şi sunt foarte buni.

Realizator: Intervenţia a avut loc în contextul aniversării a 20 de ani, de la primul transplant de cord efectuat, la Târgu Mureş, de către o echipă condusă de doctorul Radu Deac. De atunci au avut loc 82 de asemenea proceduri.


Etichete premiera medicalainterventie pe cord deschisTârgu Mureş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live