Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

7 Martie 2015
Vizualizari: 1338
Comentează add

O fetiţă în vârstă de o lună, născută cu o gravă malformaţie cardiacă, a fost operată cu succes de o echipă de medici de la un spital din Sibiu.

Premieră în medicina românească

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă.

Premieră în medicina românească. O fetiţă în vârstă de o lună, născută cu o gravă malformaţie cardiacă, a fost operată cu succes de o echipă de medici de la un spital privat din Sibiu.
 
Bebeluşul, diagnosticat imediat după naştere cu stenoză congenitală a valvei aortice, a suferit ieri o intervenţie minim invazivă prin cateter, iar micuţa pacientă se simte bine şi a fost deja externată.
 
Este cel mai mic pacient cu o astfel de malformaţie cardiacă asupra căruia s-a efectuat acest tip de intervenţie în România, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, unul dintre medicii echipei, Nicolae Florescu, şeful secţiei de cardiologie intervenţională de la Spitalul din Sibiu, unde a avut loc intervenţia.
 
Nicolae Florescu: "În România, din câte ştiu eu, astfel de intervenţii de dilatare cu balonaş a valvei aortice la copii cu stenoză aortică congenitală nu s-au realizat. Prin vârsta micuţei noastre paciente, fetiţă de o lună şi cântărind 5 kilograme, nu s-au realizat. Sigur că există un risc legat de procedură. Dar pe de altă parte, fără această procedură, copilaşul este condamnat."
 
Din echipa de medici care au efectuat intervenţia medicală în premieră naţională a făcut parte şi doctorul Petru Liuba, de origine română, care profesează de 18 ani în străinătate, fiind acum şeful Secţiei de cardiologie intervenţională la Spitalul Universitar din Lund, Suedia.

Etichete Știri Centrupremierămedicina româneascăSibiuspitalmalformaţie cardiacăbebelușmedicNicolae Florescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live