Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

31 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1388
Comentează add

Un raport al Curţii de Conturi arată că în urma controalelor făcute între 2008 şi 2011au fost descoperite prejudicii de sute de milioane de euro la diverse instituţii ale statului.

"Prejudicii de 900 de milioane de euro" în instituţii de stat

-cristina-grecu

Foto: Agerpres Arhivă.

Curtea de Conturi a descoperit prejudicii de sute de milioane de euro la diverse instituţii ale statului, în controalele făcute între 2008 şi 2011.

Preşedintele Curţii, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, în comisiile parlamentare de buget-finanţe, că în multe cazuri sunt elemente de natură penală, aduse în atenţia Procuraturii.

"S-au trimis la Parchet 61 de dosare, destul de grele. Dacă mă întrebaţi de prejudiciu, în aceste dosare, din 2008 până în 2012, de când s-a instalat această conducere a Curţii de Conturi, aceste dosare trimise la Parchet au un prejudiciu total de peste 900 de milioane de euro", a declarat preşedintele Curţii de Conturi.  

Nicolae Văcăroiu mai spune că dosarele respective sunt în diferite stadii de soluţionare.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, multe nereguli s-ar fi constatat la ministerul sănătăţii.

Şase miniştri s-au schimbat la sănătate în intervalul 2008 - 2011.

Cel mai mult a stat în funcţie UDMR-istul Attila Cseke.

Fostul ministru al sănătăţii, Attila Cseke, i-a declarat reporterului Radio România Actualităţi, Marilena Frâncu, că nu ştie de nicio decizie care să nu fi fost respectată în condiţiile legi de către ministrul sănătăţii, pe perioada mandatului său.

În raport se specifică faptul că în 2011 s-au cheltuit ilegal sute de milioane de lei, iar banii s-au dus inclusiv pe medicamente eliberate unor persoane decedate, dar care figurau ca internate în spital, şi se dă exeplu cazul celor două spitale - cel Judeţean din satu Mare şi din Buzău. 

Fostul ministru susţine că acele contracte ale spitalelor nu se se încheie cu ministerul sănătăţii "decât pe foarte puţine programe, pentru o sumă infimă faţă de cât înseamnă un contract al unui spital".

"Ele se încheie cu Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate. Nu pot să comentez absolut nimic. Ştiţi bine, Casele nu aparţineau de minister, ştiţi bărălia mea pentru treaba asta, nu am ce să comentez", a adăugat Attila Cseke. 

Şeful Curţii, Nicolae Văcăroiu, a prezentat raportul acestui organism de control, în faţa comisiilor parlamentare de buget-finanţe, care i-au aprobat joi finanţarea pentru 2013.


Etichete Curtea de ConturiprejudiciiNicolae Văcăroiuministerul sănătăţiiAttila Cseke

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live