Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

23 Mai 2019
Vizualizari: 708
Comentează add

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum sunt în grafic, anunţă autorităţile.

Pregătirile ptr. alegerile europarlamentare și referendum, "în grafic"

daniela-vasilescu

Carmen Dan. Foto: Agerpres.

Autorităţile spun că pregătirile pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum sunt în grafic.

Au fost realizate toate materialele necesare pentru scrutin, iar ministrul de interne, Carmen Dan, speră ca procesul electoral să se desfăşoare normal.


Reporter: Daniela Mănuţă - La nivel național vor fi organizate 18.730 de secții de votare, iar 50.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie duminică, a declarat ministrul Carmen Dan.


Carmen Dan: Vor asigura un climat de ordine și liniște publică, protecția secțiilor de votare, în afara acestora, precum și cercetarea incidentelor electorale. Am convingerea că votul se va desfăşura fără probleme şi în deplină legalitate. Fac un apel la toţi participanţii acestui proces electoral să dea dovadă de corectitudine și de bună credință. Mă refer aici la cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, la competitorii electorali, dar şi la alegători.


Reporter: Pentru asigurarea corectitudinii alegerilor se va utiliza sistemul de monitorizare al prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe a precizat că, în străinătate, vor fi organizate 441 de secții de votare, iar către misiunile diplomatice și oficiile consulare au fost distribuite patru milioane de buletine de vot.


Realizator: Ministrul de interne, Carmen Dan, a mai anunţat că, în această campanie electorală, au fost sesizate peste 270 de evenimente, în care ar fi fost încălcată legea, dar nu au fost confirmate toate.

Au fost înregistrate aproape 180 de contravenţii, fiind aplicate 83 de avertismente şi amenzi a căror valoare se apropie de 18.000 de lei. Au fost amendate până acum 102 persoane, iar cele mai multe sancţiuni au fost date pentru nerespectarea reglementărilor privind afişajul electoral, inclusiv distrugerea afişelor.


Etichete alegeri europarlamentarereferendumministerul de internecarmen danmaeconsulatevot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live