Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Noiembrie 2019
Vizualizari: 421
Comentează add

Președintele și membrii fiecărei secții de votare trebuie să fie prezenți astăzi, la ora 18:00, la sediul unde se va desfășura votul.

Pregătiri pentru alegerile prezidenţiale de duminică, din ţară

radiojurnal

Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Ca şi la primul tur de scrutin cel mai bine s-au mobilizat românii din Marea Britanie.

Ieri, în prima zi, au venit la urne aproape 20 de mii, pe locul al doilea cei din Italia, cu puţin sub 17 mii, urmaţi de românii din Germania - aproape 14 mii.

În top 5 al prezenţei la vot mai sunt Spania şi Republica Moldova.

Datele le puteţi găsi pe site-ul "prezenta.bec.ro", care oferă informaţii în timp real şi statistici depre participarea la alegeri.

S-au redeschis deja, pentru a doua zi de vot, o parte dintre secţiile organizate în Europa, iar în ţară se pune punct campaniei electorale. La cele peste 18.700 de secţii de votare se fac ultimele pregătiri pentru votul de mâine.


Reporter: Cătălin Purcaru - Președintele și membrii fiecărei secții de votare trebuie să fie prezenți astăzi, la ora 18:00, la sediul unde se va desfășura votul, pentru a lua toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de votare.

Potrivit legislației, președintele secției de votare va dispune îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din sediul unde se va desfășura votul.

La secțiile organizate în țară, cetățeni români cu drept de vot își pot exprima opțiunea electorală duminică între orele 7:00-21:00, în baza unui act de identitate valabil.

Votarea se poate prelungi până la ora 23:59, dacă la momentul închiderii urnelor se află alegători în secția de votare sau la rând în afara sediului secției.

Alegătorii votează la secția unde sunt arondați cu domiciliul sau reședința.

Informații privind secția de votare sunt disponibile pe internet la adresa registrulelectoral.ro.

Alegătorii care se află în altă localitate vor putea să își exprima opțiunea electorală la orice secție de votare, fiind înscriși pe listele suplimentare.

Persoanele netransportabile din motive medicale pot solicita urna specială, însă trebuie să depună astăzi o cerere scrisă însoţită de acte oficiale, care să dovedească afecțiunea de care suferă. Urna specială se folosește doar la secțiile de votare organizate în țară.


Etichete alegeri prezidentialeturul doivotbecaepdiasporamarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live