Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

8 Noiembrie 2018
Vizualizari: 707
Comentează add

Deschiderea oficială a ediţiei, care îl are ca preşedinte de onoare pe şeful Academiei Române, academician Ioan Aurel Pop, va avea loc miercuri, 14 noiembrie, de la ora 12.

Pregătiri în linie dreaptă pentru Târgul "Gaudeamus - Carte de învăţătură"

felicia-mocanu

 Preşedintele Academiei Române, pr. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Foto: Agerpres.

Peste 300 de expozanţi, care propun aproape 900 de evenimente, vor participa la cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional "Gaudeamus - Carte de Învăţătură", organizat de Radio România în perioada 14-18 noiembrie. Tema centrală a ediţiei din acest an este ''România Centenar''.

La "Gaudeamus" vor fi prezente edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, producători şi distribuitori de jocuri educaţionale, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie.

Potrivit preşedintelui director general al SRR, Georgică Severin, evenimentul se desfăşoară în acest an sub înaltul patronaj al guvernului, într-un context aniversar greu de egalat: Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, 90 de ani de la prima transmisiune a Radio România, unul dintre cele mai vechi posturi de radio din Europa, şi 25 de ediţii ale Târgului "Gaudeamus".

"Anul acesta nu am vrut să avem un invitat de onoare în sensul obişnuit; ne-am dorit ca toată activitatea să se concentreze în jurul acestui eveniment, care este 100 de ani. Nu putem să spunem că România este invitatul de onoare în România, dar am schimbat puţin paradigma. Am avut această discuţie încă de anul trecut cu colegii, ce vom face. Şi cam la toţi ni s-a părut normal ca anul acesta să ne concentrăm şi să dăm posibilitatea culturii române să se manifeste şi să fie nu invitat, ci vedetă. Anul acesta, vedeta este România - cel puţin, asta îmi place să cred", Georgică Severin.

Preşedintele director general al SRR, Georgică Severin, a anunţat că aceasta este ultima ediţie a "Gaudeamus" care se va desfăşura în Pavilionul Central de la ROMEXPO, din 2019 târgul urmând să se mute în cele două pavilioane mari din acest spaţiu.

Deschiderea oficială a ediţiei, care îl are ca preşedinte de onoare pe şeful Academiei Române, academician Ioan Aurel Pop, va avea loc miercuri, 14 noiembrie, de la ora 12.


Etichete SRRGeorgică Severin,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live