Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

10 Aprilie 2020
Vizualizari: 487
Comentează add

Pregătiri în județul Suceava pentru românii care ar putea veni acasă

mihaela-buculei-suceava

   Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență.

În județul Suceava, cel mai afectat de coronavirus, autoritățile caută noi locuri pentru cazarea celor care ar urma să intre în carantină, în condițiile în care se așteaptă încă un val de români din străinătate, odată cu sărbătorile pascale.
 
Responsabilii locali încearcă să îi convingă pe proprietarii de cabane şi hoteluri să nu rămână cu spațiile de cazare goale și să primească persoane în carantină.
 
Reporter: Mihaela Buculei - Autoritățile sucevene se aşteaptă ca numărul celor care se întorc acasă de sărbători să crească în această perioadă, deşi apelul a fost să nu vină, pentru că oricum vor fi plasaţi în carantină. Problema care se pune este cea a spațiilor pentru carantină instituţionalizată.
 
Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava: Suntem în căutare încă de spaţii. Am identificat două hoteluri şi două cămine de școli și suntem în căutare de alte spații. De aceea, facem un apel către toţi patronii de hoteluri din municipiul Suceava şi din împrejurimi pentru a ne ajuta în această situaţie.
 
În judeţul Suceava, în momentul de faţă sunt carantinaţi în jur de 1.300 de oameni veniţi din străinătate, în 41 de locaţii. Mai sunt câteva locuri libere, dar, tot așa, facem apel către proprietarii de hoteluri şi de pensiuni pentru a asigura spaţii pentru persoane carantinate. Se apropie sărbătorile şi o să avem nevoie.
 
Reporter: Deci ne aşteptăm la o creștere a numărului celor care vin din afară, în această perioada?
 
Viorel Seredenciuc: Da, toată lumea preconizează că va fi un aflux mai mare de cetăţeni din străinătate, deşi există obligaţia carantinării pentru 14 zile.
 

Etichete SuceavaPasteval de romani(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live