Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu

4 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1003
Comentează add

Constănțenii se pregătesc pentru sărbătoarea Bobotezei care va avea loc, anul acesta, în Portul Tomis.

Pregătiri de Bobotează la Constanţa

mona-constantinescu

Foto: radioconstanta.ro.

Constănțenii se pregătesc pentru sărbătoarea Bobotezei care va avea loc, anul acesta, în Portul Tomis.

Zilele acestea, zeci de constănțeni au  participat la etichetarea   a peste 170000 de sticle cu apă sfințită, în pregătirea sărbătoarei Botezului Domnului.

Numită și Bobotează, sărbătoarea are loc pe 6 ianuarie în fiecare an. Botezul Mântuitorului în Iordan, poartă și denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greacă și înseamnă "arătare", "descoperire".Miine, 5 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfințită va fi îmbuteliată, pe parcursul zilei, în cele 170.000 de PET-uri ce vor fi pregătite pentru credincioșii constănțeni Apoi, la ora 13.00, Arhiepiscopul Tomisului va poposi la schitul „Prodromița”, situat lângă localitatea Hârșova, ce are ca hram secundar „Botezul Domnului”.

De aici, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu preoții și credincioșii, va merge în procesiune la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova, unde va fi săvârșită slujba de Sfințire Mare a apei. Apoi, ierarhul va arunca 3 cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși.

Vineri, 6 ianuarie, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. La  ora 11.00, de la Catedrală se va porni în tradiționala Procesiune de Bobotează până în Portul Turistic Tomis unde, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia arhiepiscopul va arunca 3 cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.


Etichete boboteazatomisIPS Teodosie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live