Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 196
Comentează add

Prefectura Mureş va face o plângere penală

marcela-german

         

Prefectului județului Mureș a anunțat că va formula o plângere penală împotriva celor care au distribuit online ciorna unui document al Consiliului Județean pentru Situații de Urgență cu privire la posibilitatea obligativității măștii în spațiul public.
 
Responsabilul a menționat că documentul nu are un caracter oficial în acest moment și că forma lui finală urmează să fie adoptată luni.
 
Prefectura Mureș a anunțat duminică seara că documentul care circulă pe rețelele de socializare este un draft al unui material aflat în lucru, nu are un caracter oficial, forma lui finală urmând să fie adoptată luni.
 
Actul se referă la obligativitatea purtării de măști de protecție în spațiul public de către toată lumea.
 
În acest caz, prefectura redactează plângere penală cu privire la distribuirea în spațiul public a informațiilor care nu aveau caracter public, plângere care va fi înaintată organului de cercetare penală competent.
 
Aceasta va fi a doua plângere formulată, după ce în urmă cu două zile prefectura sesizat se duce Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de divulgare a secretului profesional.
 
Totul a pornit de la o listă apărută în spațiul public cu persoane infectate cu COVID-19 și izolate la domiciliu. O listă asemănătoare, cuprinzând date personale ale unor cadre medicale, a apărut și sâmbătă.
 
(PH)

Etichete prefectura Muresplangere penaladraft al unui material aflat în lucru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live