Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

27 Ianuarie 2016
Vizualizari: 900
Comentează add

Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a fost audiat la sediul DIICOT în calitate de suspect în dosarul „Mike Security”.

Prefectul judeţului Caraş-Severin a fost audiat la DIICOT

mario-balint

Prefectul Nicolae Miu Ciobanu. Sursa foto: Mario Balint.

După mai bine de opt ore de percheziții la sediul administrativ al firmei, administratorul Companiei Mike Security Group, Viorel Pistol, a fost dus la audieri, însă procurorii continuă să ridice documente de la sediul firmei.

Faţă de acest grup, care avea în subordine şi alte firme și acționa în 23 de județe, există suspiciuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 25 milioane de lei.

Potrivit unor informații, procurorii DIICOT verifică activitatea firmei şi pregătesc actele ce urmează să fie ridicate.

Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a fost audiat astăzi la sediul DIICOT în calitate de suspect în dosarul „Mike Security”, după care a fost lăsat să plece acasă, fără ca procurorul să dispună vreo măsură preventivă.

Fin al președintelui PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Ciobanu a administrat firma lui Pistol timp de doi ani, între 2010 și 2012, exact în perioada monitorizată de organele de cercetare penală.

Mike Security Group asigură, printre altele, servicii de investigație și de siguranță pentru Transelectrica, într-un contract ce are ca anexă o declaraţie legalizată prin care se obligă să încheie o poliţă de asigurare de acoperire a daunelor produse din vina prestatorului serviciului de pază, inclusiv de malpraxis, în favoarea autorităţii contractante, în maximum cinci zile calendaristice de la data semnării contractului, de minimum 1.000.000 euro, care se va reînnoi anual, pe toată perioada derulării contractului, şi o va preda responsabilului autorităţii contractante, în original. 


Etichete prefectul județului Caraș-SeverinNicolae Miu Ciobanuaudieri la DIICOTadministratorul Companiei Mike Security GroupViorel Pistolcontracteanchetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live