Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 12 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

28 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1590
Comentează add

Prefectul judeţului Caraş Severin, Miu Nicolae Ciobanu, a demisionat în urma implicării sale în într-un dosar al firmei Mike Security Group, în care a fost acționar.

Prefectul de Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a demisionat

mario-balint

Prefectul Nicolae Miu Ciobanu. Sursa foto: Mario Balint.

Prefectul judeţului Caraş Severin, Miu Nicolae Ciobanu, şi-a prezentat demisia în urma implicării sale în într-un dosar al firmei Mike Security Group, în care a fost acționar înainte de a fi numit în funcţie.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a înaintat Guvernului României propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Caraş Severin de către Miu Nicolae Ciobanu.

Prefectul şi-a motivat decizia prin faptul că nu doreşte ca prin poziţia şi funcţia ocupată să se interpreteze că poate fi influenţată ancheta penală desfăşurată de către DIICOT, se precizează într-un comunicat remis presei. 

Acesta, a fost scos miercuri din plină ședință a Colegiului Prefectural Caraș-Severin,  audiat de procurorii DIICOT și polițiști și apoi lăsat să plece acasă.

Polițist de meserie, Ciobanu a fost printre altele șef al Poliției Municipale Caransebeș, dar și șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraș-Severin.

În jurul orei 21.30, mascații l-au adus la Parchet pentru audieri pe unul dintre administratorii firmei de pază Mike Security, Viorel Pistol, firmă suspectată că a prejudiciat statul cu suma de 25 de milioane de lei.

Aducerea sa la o oră atît de tîrzie s-a datorat faptului că nu s-a aflat în localitate în cursul zilei. În plus, Pistol și-a așteptat avocatul să vină de la București.

Numărul de percheziții domiciliare în acest caz s-a ridicat, ieri, la 77!

Pînă la ora 21.45, fuseseră aduși la audieri mai puțin de zece suspecți, în condițiile în care erau de așteptat să ajungă pentru declarații un număr de 32 de persoane.

Conform unor surse din DIICOT, perchezițiile continuau și la acea oră, iar audierile urmau să se întindă pe tot parcursul nopții.

În afară de Viorel Pistol, la audieri a ajuns și șefa Serviciului Juridic din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș-Severin, Camelia Chivu.

Din biroul său, au fost ridicate mai multe documente referitoare la activitatea fiscală a firmei de pază.

De altfel, polițiștii și procurorii au adus numeroase documente la Parchet.

De asemenea, au fost aduşi la audieri și soția lui Viorel Pistol, dar și proprietarul firmei Pad Consult, membră a grupului de firme Mike Security, Florel Tănăsie, care, potrivit unor surse judiciare a fost scos aseară în cătuşe din sediul Procuraturii, pe numele acestuia extind mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Prefectul Nicolae Ciobanu a plecat printre primii de la audieri, fără ca procurorii să fi luat vreo măsură împotriva sa.

Percheziţiile au continuat pînă spre dimineaţă la sediul companiei de securitate, bănuite de evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT au ridicat sute de dosare. Cel puțin patru suspecți și-au petrecut noaptea în arestul IPJ Caraș-Severin, în baza Ordonanței procurorului, de reținere pentru 24 de ore. 


Etichete prefectul județului Caraș-SeverinNicolae Miu Ciobanuaudieri la DIICOTadministratorul Companiei Mike Security GroupViorel Pistolcontracteanchetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live