Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

22 August 2018
Vizualizari: 1347
Comentează add

Speranta Cliseru a declarat la iesirea din Parchet ca "legea a fost respectată, iar ordinul de intervenție respecta legislatia in vigoare".

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, audiată la Parchetul General

diana-surdu

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, face declaratii de presa, dupa ce a fost audiata la Parchetul General. Foto: Agerpres.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, susţine că ordinul pe care l-a semnat privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august a respectat în totalitate legislaţia privind adunările publice.

Ea a fost audiată astăzi timp de mai multe ore de procurorii militari în dosarul privind violenţele din Piaţa Victoriei, în urma cărora aproape 400 de persoane au depus plângeri împotriva jandarmilor.

Speranţa Cliseru a refuzat să le spună jurnaliştilor la ce oră a semnat ordinul privind intervenţia în forţă a jandarmeriei şi a precizat că pe 10 august nu s-a întâlnit cu ministrul de interne Carmen Dan.


Speranţa Cliseru: Eu vreau să vă spun că legea a fost respectată. Eu nu pot să detaliez sau să explic modul în care alte instituţii au acţionat, să spunem, în acea zi, fiecare răspunde pentru el. Eu am respectat legea adunărilor publice şi acel ordin de intervenţie respectă în totalitate legislaţia în vigoare.


Realizator: Amintim că procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală "in rem" pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august.


Etichete prefectul capitaleiprotest 10 augustsperanta cliseruparchetul generalproteste 10 augustplangeridosarpiata victoriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live