Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Decembrie 2020
Vizualizari: 139
Comentează add

Formular - "Românii din Italia au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa la vot", spune ambasadorul României în Italia, George Bologan.

Precizări pentru cetățenii români care votează în Italia #alegeri2020

radiojurnal

Ambasadorul României în Italia, George Bologan. Arhivă Foto: Elena Postelnicu.

Votul pentru alegerile parlamentare a început în diaspora.

Pentru cei care nu au votat deja prin corespondență primele secții s-au deschis aseară Noua Zeelandă și Australia, iar ultimele se vor închide luni dimineață pe coastele de Vest ale Statelor Unite și Canadei.

Ministerul de Externe le amintește alegătorilor români din străinătate că pot vota la oricare din cele 748 de secții organizate în lume și la recomandă să folosească ambele zile dedicate, astăzi și mâine, pentru a evita eventualele aglomerări.

Potrivit MAE, programul de votare poate fi prelungit cu cel mult două ore peste ora locală 21:00, dacă mai există alegători în sediul secției sau stau la coadă afară.

Alegerile au loc în condițiile sanitare impuse de pandemie, iar în unele țări, precum Italia sau Franța, sunt necesare documente justificative de deplasare.

Corespondentul RRA Roma, Elena Postelnicu, are precizări de la ambasadorul George Bologan.


George Bologan: "Împreună cu Ministerul Afacerilor Interne italian, am convenit asupra unui formular, a unei declarații pe proprie răspundere, formular care poate fi descărcat și de pe site-ul ambasadei, de pe pagina de Facebook; cetățenii vor bifa în declarație secțiunea "Alte motive permise" și vor preciza în spațiul dedicat motivului deplasării: situație de necesitate, vot alegeri parlamentare România, 5-6.12.2020".


Reporter: Dacă se vor forma cozi, ca în alți ani, ce măsuri veți lua?


George Bologan: "Cozile la care vă referiți fac parte din capitole  încheiate. Sistemul de vot aplicat și anul trecut a fost lăudat de autoritățile italiene, fiind unul rapid și eficient".


Etichete romaniitaliadeclaratiealegeri(RS)george bologan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live