Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iulie 2019
Vizualizari: 690
Comentează add

Într-un comunicat al partidului se precizează că românii s-au exprimat foarte clar și că nu pot fi adoptate prevederi legale care să fie contrare voinței cetățenilor.

Poziţia PNL faţă de decizia CCR vizând amnistierea faptelor de corupţie

radiojurnal

  Ludovic Orban.          Foto: Agerpres.

PNL consideră surprinzătoare decizia de joi, 18 iulie, a CCR în condițiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție la referendumul de pe 26 mai.

Într-un comunicat al partidului se precizează că românii s-au exprimat foarte clar și că nu pot fi adoptate prevederi legale care să fie contrare voinței cetățenilor. "Avertizez PSD și ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curții și să înceteze să acționeze împotriva voinței cetățenilor, așa cum se prefigurează", scrie liderul liberal Ludovic Orban.

Din coaliția de la putere, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră într-o postare pe internet că prin decizia de astăzi Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și grațierii pentru persoane acuzate de corupție.

El spune că la referendum șeful statului a atras poporul într-o aventură nesăbuită și cere demisia președintelui, necondiționat și imediat.


Etichete Ludovic OrbanCCRPNLamnistiegraţierecorupţieALDE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live