Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

24 Iunie 2019
Vizualizari: 390
Comentează add

Transferul în străinătate ar putea să se facă doar pentru cazurile care îndeplinesc criteriile de acces în centrele de mari arşi numai dacă paturile tratament în ţară sunt ocupate.

Posibile modificări în domeniul tratării pacienţilor cu arsuri grave

mihaela-dumitrescu

 Foto: Arhivă.

Schimbări importante pentru tratarea pacienţilor cu arsuri sunt propuse de Ministerul Sănătăţii. Au fost elaborate două ordine de ministru, care se află în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Primul proiect prevede ca transferul în străinătate să se facă numai pentru cazurile care îndeplinesc criteriile de acces în centrele de mari arşi numai dacă paturile tratament în ţară sunt integral ocupate.

O comisie care se va întruni în cel mult două ore de la primirea cazului va analiza dosarul medical al pacientului şi va stabili dacă este necesar transferul acestuia în străinătate.

Cel de-al doilea ordin propune ca recuperarea medicală pentru pacientul cu arsuri să se facă în secţia specializată a spitalului în care acesta a fost tratat sau, dacă starea pacientului o permite, în alte secţii similare.

În oricare dintre situaţii trebuie să fie sigurat personalul necesar pentru reabilitarea necesară a pacienţielor cu arsuri grave. În plus, la Centrul pentru Arşi, unde sunt îngrijiţi copii, trebuie să existe şi medici pediatri şi de chirurgie pediatrică.

Documentele au fost elaborate şi cu consultarea reprezentanţilor pacienţilor care au suferit arsuri, precizează ministrul Sorina Pintea, care spune că odată cu aprobarea acestora nu vor mai exista sincope în ce priveşte transferul pacienţilor cu arsuri în străinătate.


Etichete Sorina Pinteaarşiprotocoaleordin de ministruspitale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live