Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

5 Decembrie 2021
Vizualizari: 294
Comentează add

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că ar putea fi necesare unele măsuri temporare pentru limitarea răspândirii variantei Omicron.

Posibile măsuri temporare „pentru limitarea răspândirii variantei Omicron”

-

Alexandru Rafila. Foto: 163073

Realizator: La această oră, la Palatul Victoria, este programată să înceapă întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu principalii responsabili în gestionarea pandemiei de coronavirus, după confirmarea, și în România, a două cazuri de infectare cu tulpina Omicron la persoane repatriate din Africa de Sud. La ședința de lucru participă ministrul sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol. În urmă cu mai puțin de o oră, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că ar putea fi necesare unele măsuri temporare pentru limitarea răspândirii variantei Omicron și nu a exclus posibilitatea ca în România să existe și alte cazuri pe lângă cele deja cunoscute.

Alexandru Rafila: Vom face o analiză rapidă a situației și a eventualelor măsuri care pot fi luate încât să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. Trebuie să luăm măsuri care, poate, vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină. În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puține informații. În cazul celor două persoane care au fost diagnosticate cu această tulpină, simptomele sunt minore sau chiar una dintre ele este asimptomatică. E adevărat, ele au fost vaccinate. Probabil că există în România și alte situații de îmbolnăvire; înainte de data de 24 au intrat multe persoane care, probabil, călătoriseră sau veniseră contact cu persoane care veniseră din spațiul sud-african. Important este că măsurile care se iau sunt pentru încetinirea transmiterii, nu pentru eliminarea transmiterii. Marea majoritate a țărilor din Europa au registrat astfel de cazuri.


Etichete (ii)omicronmasuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live