Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Noiembrie 2018
Vizualizari: 805
Comentează add

Oamenii de ştiinţă caută un mod de a elimina toate tipurile de viruşi ai gripei, indiferent de tulpină sau de capacitatea acestora de mutaţie.

Posibil panaceu împotriva gripei, indiferent de tulpină

sergiu-stet

 Fiole vaccin. Foto: Agerpres.

Oameni de ştiinţă din SUA au recurs la un aliat neaşteptat în cadrul eforturilor de a produce un nou tratament împotriva gripei. Astfel, lamele au fost folosite pentru producerea unui nou tip de terapie care ar avea potenţialul de a acţiona împotriva tuturor tipurilor de gripă.

Ştiinţa caută un mod de a elimina toate tipurile de viruşi ai gripei, indiferent de tulpină sau de capacitatea acestora de mutaţie. De aceea lamele, mult mai bine cunoscute pentru lâna lor, intră acum în scenă.

Animalele produc anticorpi incredibil de mici; aceste arme ale sistemului lor imunitar au capacitatea de a se infiltra în virusul gripei pentru a găsi şi distruge părţile acestora care nu pot suferi mutaţii.

O echipă de cercetători de la Institutul Scripps din California a prelevat patru din cei mai puternici anticorpi ai lamelor pentru a elabora un anticorp sintetic pe baza acestora. Se speră ca acest anticorp să poată fi inoculat oamenilor la începutul fiecărei ierni sau în cazul unei epidemii de gripă. 


Etichete virusgripătratamentsănătatemedicinăcercetarelamăanticorpi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live