Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2014
Vizualizari: 1547
Comentează add

Portul Constanţa devine cel mai mare terminal pentru transporturile de cereale din Europa, într-o piaţă mondială a grâului de peste 4 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Portul Constanța "cel mai mare terminal de cereale din Europa"

radiojurnal

Terminal pentru cereale în portul Constanța. Foto: portofconstantza.com.

Portul Constanţa devine cel mai mare terminal de cereale din Europa, în contextul unei pieţe mondiale a grâului de peste 4 miliarde de dolari.

Bloomberg relatează că până în august, cantitatea de cereale care a trecut prin portul românesc a fost de peste 9 milioane de tone, cu 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2013, iar până la sfârşitul acestui an, potrivit unui responsabil al portului, aceasta va depăşi nivelul anului anterior.

Responsabilul Portului Constanţa a precizat că în 2013, prin port a trecut un număr record de vase, peste 500, cu aproape un sfert mai mult decât în anul precedent.

Creşterea producţiei de cereale din România, Bulgaria şi Ungaria, precum şi construcţia unor noi silozuri şi terminale pentru manipularea livrărilor către Egipt au propulsat Portul Constanţa înaintea Portului Rouen din Franţa, ca principal centru nodal al cerealelor în Europa.


Etichete Știri Sud-EstportConstanțaterminalcerealeEuropagrâuBloomberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live