Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Iulie 2018
Vizualizari: 627
Comentează add

Potrivit lui Petro Poroşenko în estul ucrainean este un război cauzat de încălcarea suveranităţii Ucrainei de către Federaţia Rusă.

Poroşenko: Misiunea ONU va ajuta Ucraina să scoată trupele ruseşti din ţară

sergiu-stet

       Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.          Foto: Arhivă.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, susţine că o misiune ONU de menţinere a păcii în Donbas ar putea ajuta Ucraina să scoată trupele ruseşti de pe teritoriul său. Potrivit lui Poroşenko, în estul ucrainean este un război cauzat de încălcarea suveranităţii Ucrainei de către Federaţia Rusă.

"Ca urmare a acestui fapt, există pierderi în rândul civililor şi militarilor din Donbas", a menþionat liderul de la Kiev. În ceea ce priveşte desfăşurarea unei misiuni de menţinere a păcii sub auspiciile ONU, Petro Poroşenko a subliniat că scopul unei astfel de misiuni trebuie să fie încetarea ostilităţilor şi retragerea trupelor agresorului de pe teritoriul Ucrainei. "Pacificatorii nu trebuie să recupereze suveranitatea Ucrainei, putem face noi acest lucru, prin proces politic. Ei trebuie să aducă pace pe acest pământ, să oprească crimele. Prezenţa pacificatorilor în cadrul unui mandat al Consiliului de Securitate al ONU poate să ne ajute să scoatem trupele ruseşti de pe acest teritoriu, să se retragă tancurile ruseşti, artileria", a explicat preşedintele Ucrainei.

Totodată, Poroşenko a atras atenţia că desfăşurarea unei misiuni de pace în Donbas nu are loc din cauza blocării acestui subiect de către Moscova, în pofida faptului că Rusia este unul dintre semnatarii Memorandumului de la Budapesta şi a oferit garanţii de securitate Ucrainei.


Etichete Petro PoroşenkoONUmisiuneDonbasarmatămilitari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live