Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

19 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1255
Comentează add

Cancelarul german Angela Merkel a cerut populaţiei să nu se lase intimidată de posibile atacuri teroriste şi să-şi continue viaţa în mod normal.

Populaţia "să nu se lase intimidată de posibile atacuri teroriste"

luminita-apostol

Cancelarul Angela Merkel. Foto: captură video.

Cancelarul Angela Merkel a cerut populaţiei să nu se lase intimidată de posibile atacuri teroriste şi să-şi continue viaţa în mod normal.

Cabinetul german a ţinut astăzi o reuniune specială pe teme de securitate, după ce meciul de fotbal Germania-Olanda a fost anulat din motive de securitate.

Situaţia s-a stabilizat în zona Hanovra, după alerta cu bombă ce a determinat evacuarea spectatorilor şi anularea meciului de fotbal, la care urma să participe inclusiv cancelarul Angela Merkel, însă serviciile de securitate rămân în stare de alertă maximă.

Cancelarul german a explicat după reuniunea specială a cabinetului pe teme de securitate că o alertă concretă de securitate a determinat anularea meciului de marţi.

"Sunt la fel de tristă ca şi alte milioane de fani, pentru că meciul a fost anulat", a declarat Angela Merkel şi a apreciat că oficialii din domeniul securităţii au luat o decizie responsabilă.

Cancelarul german a fost de părere că este întotdeauna dificil de ales între libertate şi securitate, dar a insistat că decizia de aseară, bazată pe raţiuni de securitate, a fost cea corectă.

Agenţia Reuters îl citează şi pe premierul landului Saxonia Inferioară, Stefan Weil, care a spus că decizia anulării meciului a fost luată după ce, pe baza unei informaţii secrete, au existat informaţii referitoare la un pericol concret, în cazul în care meciul de la Hanovra ar fi avut loc.

Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară a spus şi el că pe parcursul zilei de marţi, indicaţiile privind o ameninţare de securitate au devenit tot mai evidente, dar a refuzat să confirme relatările din presa germană, care spun că informaţia referitoare la aceste ameninţări a fost furnizată Germaniei de un serviciu secret străin, posibil din Franţa.

În timp ce şeful serviciului intern de securitate le-a recomandat oamenilor să-şi continue viaţa în mod normal şi să nu anuleze evenimentele publice de teama ameninţărilor islamiste, şeful poliţiei federale a avertizat că numărul islamiştilor este în creştere şi că acest lucru reprezintă o provocare tot mai mare pentru securitatea Germaniei.

Cifrele oficiale arată că 750 de cetăţeni cu naţionalitate germană au călătorit în Siria şi în Irak şi aproximativ o treime au revenit în Germania.

Ministrul de interne, Thomas de Maiziere, care a luat decizia de anulare a meciului de aseară din motive de securitate, a spus ieri, la o conferinţă la Mainz, că probabil atentatele de la Paris din urmă cu cinci zile nu vor fi ultimele de acest fel din vestul Europei.

În acelaşi timp, un politician din Uniunea Creştin Socială, aliată la guvernare cu partidul cancelarului Merkel, este vorba despre Markus Soder, ministru de finanţe în landul Bavaria, unde au sosit cei mai mulţi refugiaţi, a spus că atacurile de la Paris schimbă totul în ce priveşte politica faţă de imigraţie.

"Timpul imigraţiei necontrolate şi ilegale a trecut", a spus Markus Soder pentru ziarul "Welt am Sonntag" şi a cerut ca Germania să-şi protejeze frontierele, dacă Europa nu va reuşi să-şi păzească frontierele externe.

Germania se aşteaptă la cel puţin un milion de refugiaţi până la sfârşitul anului, fiind principala destinaţie a celor care vin din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord, iar astăzi, cancelarul Angela Merkel va discuta problema imigraţiei cu omologul său din Austria, ţara vecină, aflată şi ea în prima linia a valului de imigranţi.


Etichete atentate în ParisGermaniaHanovraterorismcancelarul Angela Merkelministrul de interneThomas de Maizierelandul Saxonia inferioarăameninţărisecuritateimigraţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live