Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2016
Vizualizari: 1319
Comentează add

La începutul acestui an, populaţia României a ajuns la 19,75 milioane, cu peste 100 de mii mai mică decât în urmă cu un an.

Populaţia României scade în continuare

radiojurnal

Arhivă Foto: Wikipedia.org.

Populaţia României scade în continuare, indică datele Biroului European de Statistică - Eurostat. La începutul acestui an a ajuns la 19,75 milioane, cu peste 100 de mii mai mică decât în urmă cu un an.

Pe lângă emigraţie, populaţia României scade şi din cauza sporului natural negativ înregistrat în fiecare an. Mai simplu spus, numărul deceselor este mai mare în fiecare an decât numărul copiilor născuţi.

Reporter: Sergiu Steţ - Dacă în ultimul an populaţia totală a ţărilor europene a crescut cu 2 milioane de persoane, ajungând la 510 milioane, România se numără printre ţările fruntaşe la scăderea populaţiei.

Conform datelor Eurostat, cea mai numeroasă naţiune din UE la începutul acestui an erau nemţii, 82 de milioane. Germania este urmată de Franţa, cu 66 de milioane, şi de Marea Britanie, cu 65 de milioane.

La începutul anului, populaţia României număra 19,75 milioane de persoane şi reprezenta sub 4% din populaţia Europei. Mai mult, România se numără printre cele câteva ţări a căror populaţie scade accelerat, cu peste 5% anual.

În date absolute, anul trecut în România s-au născut 180 de mii de copii, au decedat peste un sfert de milion de persoane, rezultând un spor natural negativ de aproape 80 de mii de persoane.


Etichete Populaţia Românieiscadereeurostat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live