Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! (Continuare) Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Martie 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

Pompierii ucraineni au foarte mult de lucru, pentru că armata rusă bombardează continuu localitățile.

Pompierii ucraineni au foarte mult de lucru

florin-lepadatu

 Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Mai multe țări continuă să trimită ajutoare umanitare în Ucraina, precum și muniție, echipamente și vehicule pentru armata și poliția ucraineană, dar și pentru pompierii din această țară.

Aceștia din urmă au de lucru foarte mult de când a început războiul, pentru că armata rusă bombardează continuu localitățile ucrainene.

Din 24 februarie, când a început invazia, au fost peste 10.000 de incendii.

Multe au fost scăpate de sub control din cauza lipsei echipamentelor pompierilor.

Trimisul RRA la Cernăuți, Alex Buzică, are detalii: "În regiunea Transcarpatia, poliția germană a donat 13 mașini și 1.000 de veste antiglonț armatei din zonă. Şi Guvernul francez a trimis pompierilor din Ucraina 27 de autospeciale și 50 de tone de ajutor umanitar. A doua livrare de echipamente de incendiu și salvare este planificată la mijlocul lunii aprilie. Din cauza bombardamentelor din estul țării, focul riscă să se propage pe suprafețe extinse, pentru că pompierii din zonele afectate nu mai fac față cu tehnica de care dispun. Până astăzi, de la începutul conflictului au fost efectuate pe teritoriul Ucrainei 26.000 de operațiuni de salvare și 10.000 de intervenții de lichidare a incendiilor. Totodată, ofițerii Serviciului de Urgență au dezamorsat pe tot teritoriul țării afectate de război 11.000 de dispozitive explozive, inclusiv 398 de bombe neexplodate."


Etichete ucrainalupterazboirusiavictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live