Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2015
Vizualizari: 856
Comentează add

Pompierii din Arad acţionează de câteva ore la stingerea unor incendiile de vegetaţie uscată din localităţile Sebiş, Ţipar şi Sânleani.

Pompierii arădeni se luptă de câteva ore cu incendiile de vegetaţie

radiojurnal

Foto: radioconstanta.ro.

În ţară şi în Capitală, sunt în continuare deschise centrele de distribuţie a apei potabile şi cele de prim-ajutor.

Direcţiile de Sănătate Publică şi reprezentanţii Crucii Roşii Române au amenajat aşa-numitele puncte anti-caniculă, iar în marile aglomerări urbane, voluntarii oferă controale medicale gratuite.

Echipele de ambulanţă şi pompieri au fost mobilizate şi - acolo unde a fost nevoie - suplimentate.

În Arad şi Bihor, unde este în vigoare avertizarea cu cod roşu de caniculă, s-a semnalat o creştere a numărului de apeluri la serviciul unic de urgenţă, iar programul de lucru a fost redus pe mai multe şantiere.

Autorităţile locale au dispus, de asemenea, controale cu privire la calitatea apei potabile şi au hotărât constituirea echipelor de intervenţie pentru situaţii de avarie.

În Arad, pompierii acţionează de câteva ore la stingerea unor incendiile de vegetaţie uscată din localităţile Sebiş, Ţipar şi Sânleani, după cum precizează căpitanul George Pleşca, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Garda 2 de Interevenţie Chişnău-Criş acţionează în localitatea Ţipar, Garda 1 de Intervenţie Sebiş, în localitatea Sepiş, iar Detaşamentul Arad acţionează cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă în localitatea Sânleani, unde un incendiu de vegetaţie uscată de pe marginea drumului judeţean s-a propagat la un lan de grâu recoltat, dar pe care se aflau baloţii de paie. În momentul sosirii forţelor, incendiul se întindea pe aproximativ 15.000 pătraţi, dar, favorizat de temperaturile ridicate şi de vânt, are multe focare şi se întinde pe trei direcţii", a declarat George Pleşca.

Tot în Arad, au fost impuse restricţii de circulaţie pe un drum naţional - DN7, între Lipova şi Vladimirescu - şi pe mai multe drumuri judeţene, din cauza temperaturilor ridicate. 


Etichete ştiri vestincendiiAradpompierivegetatie uscatăISU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live