Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

10 Iulie 2016
Vizualizari: 1248
Comentează add

Polonia este interesată de colaborarea cu România pentru apărarea intereselor regionale şi pentru o poziţie comună în UE.

Polonia, "interesată de colaborarea militară cu România"

oana-bala

Preşedinţii României şi Poloniei, Klaus Iohannis (dreapta) şi Andrzej Duda. Foto: presidency.ro.

Preşedinţii României şi Poloniei, Klaus Iohannis şi Andrzej Duda, au susţinut o declaraţie de presă la Varşovia, după convorbiri pe tema extinderii parteneriatului strategic dintre cele două ţări şi continuarea iniţiativelor regionale comune, dar şi la final de summit NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său polonez, Andrzej Duda, au tras concluziile după summitul NATO care s-a încheiat ieri, la Varşovia.

Cele două ţări vor încerca, astfel, să găsească cele mai bune căi pentru a implementa deciziile reuniunii.

Şeful statului român spunea că abordarea echilibrată a flancului estic este, probail, cea mai bună decizie pentru România şi Polonia.

De asemenea, a vorbit preşedintele Klaus Iohannis despre un format regional România-Polonia-Turcia, care va avea o întâlnire, în toamnă, la Bucureşti, la nivel de miniştri de externe, urmând ca anul viitor, la Varşovia, să se întâlnească cei trei preşedinţi.

Polonia este interesată de colaborarea militară cu România, dar şi de cea politică, pentru apărarea intereselor regionale şi pentru o poziţie comună în interiorul Uniunii Europene.

Preşedintele polonez a afirmat că România este un partener foarte apropiat şi a precizat că discuţiile avute cu şeful statului au mai vizat situaţia din Republica Moldova, dar şi Brexit.


Etichete poloniaromaniacolaborareklaus iohannisnatovarsoviaAndrzej Duda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live