Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

20 Iulie 2018
Vizualizari: 766
Comentează add

Parlamentul a votat legea care prevede că aparatele radar trebuie presemnalizate. Poliţiştii susţin că legea va duce la creşterea alarmantă a numărului de accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri cer preşedintelui să nu promulge "legea radarelor"

alex-lancuzov

 Foto: politiaromana.ro.

Un grup al poliţiştilor rutieri din România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea votată în parlament, luna trecută, prin care se impune semnalizarea amplasării aparatelor radar şi montarea radarelor doar pe maşini de poliţie inscripţionate.

Într-o scrisoare deschisă se arată că aplicarea acestor prevederi va duce la creşterea alarmantă a numărului de accidente rutiere. Poliţiştii spun că în spatele acestei propuneri de modificare legislativă nu există niciun studiu şi că niciun stat din Uniunea Europeană nu are astfel de restricţii.

Deşi guvernul a dat aviz negativ pentru proiectul de lege, parlamentarii au considerat că prin noile schimbări se elimină o  practică a poliţiştilor care stau la pândă şi se va creşte prevenţia în trafic.

Iniţiativa legislativă face obiectul unei scrisori prin care Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor îşi arată îngrijorarea şi dezacordul faţă de modificările propuse.


Etichete legeradarepoliţiştipromulgareKlaus Iohannisaccidenteşoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live