Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

28 Martie 2012
Vizualizari: 1043
Comentează add

Ministrul rus de interne le-a adresat oamenilor de cultură rugămintea să-i educe "moral şi spiritual" pe poliţişti pentru a fi "delicaţi şi sensibil".

Poliţiştii din Rusia "trebuie să identifice sublimul"

ioana-dogaru

Poliţia din Rusia. Foto: Reuters.

Ministrul rus de interne Raşid Nurgaliev le-a adresat oamenilor de cultură rugămintea să-i înveţe pe poliţişti "să identifice sublimul, să fie delicaţi şi sensibil".

Imaginea poliţiei din Rusia este puternic afectată, mai ales după ce un deţinut a murit recent torturat şi violat în închisoare.

Raşid Nurgaliev îşi doreşte ca oamenii de cultură să educe "moral şi spiritual" angajaţii din sistemul de interne.

Ministrul rus de interne a subliniat că "este nevoie de o nouă generaţie de poliţişti", rezistenţi în faţa ameninţărilor profesionale şi a riscului "de deformare".

Raşid Nurgaliev a mai spus că reforma trebuie realizată treptat deoarece nu poate înnoi radical componenţa poliţiei ruse şi nu poate renunţa la toţi angajaţii necuvincioşi.

"Oamenii în uniformă sunt percepuţi de cetăţeni drept reprezentanţii direcţi ai conducerii, iar comportamentul lor inadecvat discreditează instituţiile puterii", a spus Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kirill, prezent la dezbatere.

Un cetăţean rus a murit la începutul lunii martie, după ce a fost torturat şi violat de poliţiştii care l-au reţinut în mod ilegal.

În acelaşi timp, o tânără s-a plâns că a fost victima unor violenţe, în aceeaşi secţie de poliţie din Kazan /Tatarstan, la circa 700 km est de Moscova.
 


Etichete poliţieRusiaimagineoameni de cultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live