Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

16 Iunie 2016
Vizualizari: 950
Comentează add

Sindicatele poliţiştilor din Belgia se întâlnesc astăzi cu reprezentanţii Centrului de Analiză a Ameninţării Teroriste, după ce doi poliţişti au fost asasinaţi în Franţa.

Poliţiştii belgieni nu se simt în siguranţă şi se tem pentru ei şi familii

cerasela-radulescu

Foto: Arhivă

Sindicatele poliţiştilor din Belgia se întâlnesc astăzi cu reprezentanţii Centrului de Analiză a Ameninţării Teroriste, după ce doi poliţişti au fost asasinaţi în Franţa zilele trecute. În Belgia, nivelul de alertă teroristă rămâne la 3 dintr-o scară de 4, după ce ieri a fost confirmată în interiorul poliţiei o circulară prin care era prezentat un avertisment privind de comiterea de noi atentate jihadiste pe teritoriul ţării de către gruparea Statul Islamic.

Corespondenţă din Bruxelles - Reporter: Cerasela Rădulescu - Poliţiştii belgieni spun că nu se simt în siguranţă şi se tem pentru ei şi familiile lor, după ce doi poliţişti au fost ucişi în Franţa de către un jihadist. Poliţiştii belgieni au cerut această întâlnire cu reprezentanţii Centrului de Analiză a Ameninţării Teroriste, de mai mult timp. Ei  vor explicaţii de ce nivelul de alertă teroristă pentru comisariatele de poliţie rămâne la 2+ dintr-o scară de 4, în timp ce pe întreg teritoriul ţării nivelul este menţinut la 3, o diferenţă, pe care, afirmă poliţiştii, nu o înţeleg.

Şeful Sindicatului Poliţiştilor Belgieni afirmă că după ceea ce s-a întâmplat în Franţa, când atentatele au fost comise în sfera vieţii private, este normal ca în Belgia să fie luate măsuri similare de securitate pentru famiile lor mai ales.

Ministrul de interne, Jan Jambon, aflat într-o vizită în Israel, a declarat că nu este cazul să fie ridicat nivelul de alertă teroristă în Belgia. Amintesc, o informaţie apărută în presă arată că riscul ca posibili terorişti să sosească în Belgia venind din Siria. Aceştia ar putea declanşa atentate în Franţa sau în Belgia, şi ar putea ataca centre comerciale, restaurante sau comisariate de poliţie.


Etichete Poliţiştii belgienisiguranţăfamiliiSindicatele poliţiştilor din Belgiareprezentanţii Centrului de Analiză a Ameninţării Teroristepoliţişti asasinaţi în Franta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live