Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

5 Decembrie 2019
Vizualizari: 361
Comentează add

În primele zece luni ale acestui an au fost sesizate cu aproximativ 4 la sută mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Poliţia Română, campanie de prevenire a furtului din locuinţe

catalin-radu

Foto: Catalin Radu.

Poliţia Română a început astăzi o campanie de prevenire a furtului din locuinţe.

Oamenii legii şi-au propus să le reamintească oamenilor cât sunt de importante măsurile preventive atunci când vine vorba de protejarea bunurilor din case.

Directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, comisarul-şef de poliţie Sorin Stănică:


Sorin Stănică: "Asigurarea locuinţei cu încuietori solide, cu uși solide, în funcție de ce avem de protejat în locuință, sistem de alarmă, sisteme electronice de securitate, eventual, conectate la o companie specializată, camere de supraveghere. Asta în ceea ce privește, să zicem, protecția tehnică. Pe de altă parte, nu este necesar să avem sume foarte mari de bani în casă pe perioade lungi de timp. Trebuie să avem în vedere mici ponturi de ținut la distanță infractorii. Dacă am făcut cumpărături foarte importante, să nu lăsăm cutii, ambalaje la vedere. Dacă plecăm pe o perioadă mai lungă de timp de acasă, să rugăm pe cineva să ne supravegheze totuși locuința, să ne ridice corespondența, pentru că ăsta de multe ori e un indiciu că suntem plecați pe perioadă lungă de timp de acasă".


Realizator: În primele zece luni ale acestui an au fost sesizate cu aproximativ 4 la sută mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului trecut - arată o statistică a poliţiştilor.

campanie

Editor web: R. S.


Etichete Poliţia Românăcampanie de prevenire a furtului din locuinţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live