Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

17 Septembrie 2017
Vizualizari: 936
Comentează add

Poliţia britanică urmăreşte mai multe piste şi continuă să caute persoane care ar fi fost implicate în atentatul cu bombă de vineri de la metroul de la Londra.

Poliţia britanică caută eventuali suspecţi în atentatul de la Londra

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Poliţia britanică urmăreşte mai multe piste şi continuă să caute persoane care ar fi fost implicate în atentatul cu bombă de vineri de la metroul de la Londra.

Între timp, guvernul de la Londra vrea un nou tratat de securitate cu Uniunea Europeană după Brexit, pentru a continua cooperarea în lupta cu terorismul.

Un nou tratat ne-ar permite să evităm apariţia unor scurtcircuite operaţionale şi ar reprezenta o bază legală pentru a putea continua colaborarea cu poliţia, foţele antiteroriste şi justiţia din celelalte ţări europene - afirmă guvernul britanic într-un comunicat. Un document de lucru în acest sens va fi publicat mâine.

Britanicii vor să lămurească împreună cu europenii şi viitorul statut al Regatului Unit, în cadrul Europol, agenţia care susţine sutructurile ţărilor membre în lupta împotriva marii criminalităţi internaţionale şi a terorismului.

Suntem în prezent la un nivel înalt de colaborare cu Uniunea Europeană în domeniul securităţii, şi este în interesul nostru reciproc să găsim în continuare mijloace pentru pentru a-l îmbunătăţi - afirmă ministrul însărcinat cu procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea, David Davis.

Vă amintim că Marea Britanie a fost de mai multe ori în ultima perioadă ţintă a teroriştilor. Vineri dimineaţă o bombă a explodat parţial în metrolul londonez, 30 de persoane fiind rănite. După percheziţii de amploare în mai multe zone ale ţării, poliţia a arestat ieri în Portul Dover un suspect de 18 ani, de la care speră să obţină informaţii. Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic.


Etichete Poliţia britanicăatac metrouatentat Londraatac terorist Londraatentatul cu bombămetroul de la Londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live