Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

7 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1454
Comentează add

Metoda "Pomana', aşa cum este numită de către poliţişti, este folosită de hoţi sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate.

Poliţia atrage atenţia: Hoții din locuințe folosesc metoda "Pomana"

daniela-manuta

Foto: Arhivă.

Poliţia atrage atenţia asupra unor noi metode folosite de hoţii din locuinţe.

Aceştia profită de naivitatea şi singurătatea oamenilor, ajung să se împrietenească cu victimele, să intre în locuinţele lor şi ulterior să le sustragă bunurile sau banii.

Oamenii legii recomandă, mai ales persoanelor în vârstă, atenţie sporită faţă de cei care sună la uşă.


Reporter: Daniela Mănuţă - Metoda "Pomana', aşa cum este numită de către poliţişti, este folosită de hoţi sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate.

Aceştia bat la uşa victimelor, le solicită accesul în locuinţă, iar de aici şi până la furtul bunurilor nu mai este decat un pas.


comisar-şef Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Oamenii în continuare primesc necunoscuţi în casă în ideea că 'hai că primesc ceva', fie că e un cozonac, o prăjitură, se expun. De obicei, cei care vin nu sunt singuri - vorbim despre 2, 3 poate 4 persoan care intră în locuinţă. Îi  distrag atenţia persoanei vătămate şi în timp ce unul cere un pahar cu apă sau cere la toaletă sau are diverse alte întrebări, ceilalţi scotocesc prin casă şi sunt tentaţi de obicei de obiectele mici de valoare - vorbim despre bijuterii, despre bani. În afară de produse alimentare, le oferă şi o sumă de bani, şi aici vorbim despre bancnote mari, vorbim despre 200, 500 de lei, dar la care cer restul. Şi este momentul în care ei observă unde victima îşi ţine banii, şi aşa le este mult mai uşor să acţionee.


Reporter: O atenţie sporită trebuie acordată şi celor care se prezintă ca fiind angajaţi ai companiilor de utilităţi şi spun că vor să facă o verificare a instalaţiilor.

Poliţiştii spun că aceştia trebuie să aibă o legitimaţie de serviciu asupra lor, iar în cazul unor controale ale companiilor respective, acestea trebuie anunţate la administraţia imobilului respectiv.


Etichete politiahoti de locuintemetoda pomana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live