Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

2 August 2017
Vizualizari: 1124
Comentează add

În judeţul Suceava a fost inaugurat un poligon pentru pregătirea personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Poligon pentru pregătirea personalului ISU, la Siret (Suceava)

mihaela-buculei-suceava

Foto: www.facebook.com/Centrul-de-antrenament-si-pregătire-de-specialitate.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a derulat astăzi un exerciţiu de verificare la nivel naţional a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

De altfel, de acum înainte, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, între orele 10 şi 11, în toate judeţele ţării vor fi acţionate sirenele de alarmare publică, pentru a verifica starea echipamentelor de intervenţie şi pregătirea autorităţilor locale în caz de dezastre.

Tot astăzi, la Siret, în judeţul Suceava, a fost inaugurat un poligon pentru pregătirea personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă din România şi Ucraina. Proiectul este finanţat din fonduri europene. Cu mai multe informaţii - corespodenta Radio România Actualităţi, Mihaela Buculei.

Reporter: Potrivit şefului ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, se intenţionează şi construirea unei platforme de aterizare, care ar urma să aibă toate dotările specifice pentru realimentarea aeronavelor şi sisteme de lumini de direcţionare a aterizării.

Ion Burlui: Nu este un proiect care va trece prin furcile caudine ale selecţiei, ale punctajului, pentru că este cu destinaţie precisă, este unic de altfel în ţară de acest gen. Vrem să credem că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va fi pricipalul beneficiar în 2018. Sunt şi construcţii administrative de realizat, sunt şi achiziţii de anvergură de făcut, module complexe cu instalaţii şi accesorii, care presupun o procedură complexă de achiziţie.

Reporter: Un interes deosebit va fi acordat pentru dezvoltarea unui plan de cooperare comun, care va fi baza pentru colaborarea viitoare dintre România şi Ucraina în domeniul situaţiilor de urgenţă.


Etichete isuexercitiualarmarepoligonsiretsuceavaprotectie civilaucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live