Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Mai 2015
Vizualizari: 1406
Comentează add

Lucrările pe podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European de Dezvoltare şi are o valoare de peste 46 de milioane de lei.

Podul Prieteniei va intra în reparaţii capitale

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Autorităţile aşteaptă să treacă sărbătoarea de Rusalii pentru a începe refacerea carosabilului pe secţiunea românească a Podului Prieteniei. 
 
Sunt primele reparaţii capitale făcute după 18 ani, timp in care podul s-a degradat considerabil. 
 
Corespondenta noastră Ioana Crintea transmite că va fi modernizat inclusiv punctul de trecere a frontierei şi drumul de acces către vamă. 
 
La câteva sute de metri de pod, în apropiere de vama Giurgiu, a fost organizat un şantier, acolo unde sunt în aşteptare macaralele ce vor acţiona pe pod. 
 
Tot acolo, au fost realizate şi plăcile din beton. 
 
"Facem probe tehnologice cu macaralele care vor fi pe pod pentru montare dalelor. Câteva zile se va obţine restricţia de trafic pe o singură bandă şi vom începe şi pe pod cu schimbarea plăcilor în momentul în care vor fi toate aprobările rezolvate", spune Mircea Ignat, coordonatorul lucrărilor. 
 
O asemenea aprobare este aşteptată inclusiv de la CFR pentru a putea fi demarate lucrările şi pe calea ferată. 
 
Până când investiţiile vor începe în forţă pe Podul Prieteniei se acţionează în vamă.  
 
"S-au început lucrările de demolare a unei parcări din zona vămii, unde va fi o parcare nouă şi, în rest, lucrări de organizare, de tăieri de copaci, dezafectări de cabluri", a mai spus Mircea Ignat. 
 
De asemenea, va fi reabilitat şi modernizat inclusiv drumul ce leagă centura oraşului de Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. 
 
Lucrările pe podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European de Dezvoltare şi are o valoare de peste 46 de milioane de lei. 
 

Investiţiile vor dura până în luna decembrie a acestui an. 


Etichete Ştiri sudrefacerea carosabilului pe secţiunea românească a Podului Prietenieireparaţii capitaleCFRMircea Ignatcoordonatorul lucrărilorvamă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live