Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

8 Februarie 2019
Vizualizari: 664
Comentează add

Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că ancheta ar trebui să vizeze, în special, fondurile nefiscale şi pe cele europene, inclusiv cele două rectificări bugetare de anul trecut.

PNL solicită anchetă privind execuţia bugetară pe anul trecut

catalin-purcaru

 Senatorul PNL, Florin Cîţu.            Foto: facebook.com/florin.citu.

Liberalii au solicitat conducerii Senatului constituirea unei comisii speciale de anchetă privind execuţia bugetară a anului trecut, care, în opinia PNL, este principala cauză a adoptării cu întârziere a proiectului de buget pentru 2019.

Senatorul Florin Cîţu susţine că ancheta ar trebui să vizeze, în special, fondurile nefiscale şi pe cele europene, inclusiv cele două rectificări bugetare de anul trecut.

În ceea ce priveşte proiectul de buget pentru acest an, liberalul afirmă că documentul este lipsit de transparenţă şi nu ţine cont de contextul economic actual.

"În 2018 veniturile fiscale au ajuns la un minim istoric, 15% din PIB, şi totuşi la sfârşitul anului, miraculos, în ultima lună ne-am trezit cu vreo 10 miliarde în plus. Această evoluţie a veniturilor fiscale ne arată că economia are probleme foarte mari în interior, dar în acelaşi timp vedem apariţia acestor venituri extraordinare care pot să fie de oriunde. Pentru viitor s-a creat o structură economică care se poate dărâma imediat, pentru că într-un context internaţional în care economiile încetinesc, economia România dacă încetineşte, sigura sursă de venituri o să fie veniturile fiscale, nu veniturile extraordinare şi atunci cu venituri fiscale în scădere deficitul bugetar poate să explodeze", a declarat senatorul Florin Cîţu.

PNL a prezentat vineri, 8 februarie, şi principalele amendamente pe care parlamentarii săi le vor depune la proiectul de buget.

Acestea vizează, între altele, sume mai mari pentru bursele elevilor şi şcolile profesionale, pentru construirea spitalelor regionale, înfiinţarea unui fond pentru cofinanţarea proiectelor europene şi, nu în ultimul rând, sumele necesare pentru proiectele importante din infrastructura rutieră.


Etichete Florin CâţuCîţuPNLbugetsenatamendamenteanchetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live