Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

24 Martie 2014

PNL şi UDMR vor depune astăzi, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, programate la sfârşitul lunii mai.

PNL şi UDMR depun astăzi listele pentru europarlamentare

mihaela-dragomir

Parlamentul European. Foto: facebook.com/Ponta.Victor

PNL şi UDMR vor depune astăzi, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, programate la sfârşitul lunii mai.

Pentru acest scrutin, partidele politice, alianţele electorale şi independenţii mai au la dispoziţie trei zile pentru a-şi depune candidaturile.

Primele locuri pe listele PNL pentru europarlamentare sunt ocupate de Adina Vălean, Cristian Buşoi, Renate Weber, Ramona Mănescu, prezentaţi încă de vineri, în cadrul unui eveniment organizat de liberali la Brăila.

Tot astăzi va trece pe la Biroul Electoral Central şi UDMR.

Adoptată în Consiliul Reprezentanţilor Unionali la începutul acestei luni, la Târgu Mureş, lista formaţiunii pentru Parlamentul European este deschisă de actualii europarlamentari, Iuliu Winkler şi Sógor Csaba.

PDL a depus duminică dosarele candidaţilor

Primele locuri pe lista de candidaţi sunt ocupate de Teodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian-Jean Marinescu, europarlamentari în prezent.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că principalul criteriu care a stat la baza alegerii candidaţilor a fost competenţa.

Sâmbătă şi-a înregistrat lista de candidaţi alianţa electorală PSD-UNPR-PC

Ocupanţii primelor locuri sunt actualii europarlamentari PSD Corina Creţu şi Cătălin Ivan, alături de colegii lor de partid Ecaterina Andronescu şi Dan Nica, de conservatoarea Maria Grapini şi de Damian Drăghici, de la UNPR.

Alianţa celor trei partide îşi propune să obţină la scrutinul din 25 mai cel puţin zece europarlamentari, potrivit preşedintelui social-democrat Victor Ponta.

În Parlamentul European, României îi revin 32 de locuri, faţă de 33, câte a avut în legislatura care se încheie.

Ţara noastră este unul dintre cele 12 state ale Uniunii care îi cedează noii ţări membre, Croaţia, un loc în Parlamentul European.


Etichete alegeriParlament EuropeanPSDUNPRPCPNLPDLUDMRcandidaţidosareBiroul Electoral Central

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live