Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Ianuarie 2019
Vizualizari: 517
Comentează add

Liberalii susţin că Legea pensiilor afectează drepturile fundamentale ale mai multor categorii de pensionari şi introduce inechităţi majore în sistemul public de pensii.

PNL sesizează CCR în legătură cu Legea pensiilor

radiojurnal

 

Partidul Naţional Liberal a sesizat joi, 10 ianuarie, CCR în legătură cu noi posibile motive de neconstituţionalitate a Legii pensiilor, adoptată la finalul anului trecut de către Parlament.

Liberalii susţin că actul normativ afectează drepturile fundamentale ale mai multor categorii de pensionari şi introduce inechităţi majore în sistemul public de pensii.

În opinia PNL, cea mai mare nedreptate constă în amânarea de la 1 ianuarie la 1 septembrie 2019 a indexării  punctului de pensie. Parlamentarii liberali mai afirmă că este lipsită de temei constituţional şi condiţionarea dreptului la pensie  de îndeplinirea de către angajator a obligaţiei fiscale de achitare a contribuţiilor reţinute  angajatului prin stopaj la sursă.

O astfel de prevedere afectează grav salariatul căruia, fără a i se reţine vreo culpă,  i se impută neplata şi riscă să rămână fără pensie, se precizează în comunicatul de presă al PNL. 


Etichete PNLpensiiCCRCurtea Constituţionalăinechităţibani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live