Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

2 Noiembrie 2021
Vizualizari: 452
Comentează add

PNL va începe negocierile cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi.

PNL a decis ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat

radio-romania-actualitati

  Florin Cițu. Foto: gov.ro.

Nicolae Ciucă a anunțat că își depune mandatul de premier desemnat, urmare a deciziei Biroului Executiv al PNL, din cursul serii. A transmis declarații și alte detalii, reporterul RRA, Amalia Bojescu.

Amalia Bojescu: Biroul Executiv al PNL a decis ca Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere. Anunţul a fost făcut de preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, care a precizat că PNL va demara negocierile cu toate forţele politice democratice din Parlament pentru a forma o majoritate care să susţină un guvern cu puteri depline. Florin Cîţu nu a spus dacă se va merge pe aceeaşi nominalizare pentru funcţia de prim-ministru sau se va veni cu o altă propunere.


Florin Cîţu: Având în vedere deciziile celor două partide - PSD şi USR - BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice în Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi. PNL va începe negocierile cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi.


Amalia Bojescu: Nicolae Ciucă spunea că a încercat în toate negocierile să cristalizeze o soluţie politică, astfel încât să primească sprijinul pentru un guvern minoritar PNL-UDMR în Parlament. El a precizat că deciziile PSD şi USR de a nu susţine un guvern minoritar au dus la depunerea mandatului său. Nicolae Ciucă a făcut din nou apel la responsabilitate pentru a se găsi o formulă de majoritate consolidată, care să susţină un guvern cu puteri depline.


Nicolae Ciucă: Eu am convingerea că toate activităţile care vor fi desfăşurate la nivelul partidelor politice trebuie să se bazeze pe dialog şi să înţeleagă situaţia prin care trece ţara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilitate şi maturitate politică, astfel încât să se găsească o formulă de majoritate.

O dată cu depunerea mandatului de către premierul desemnat, va urma o nouă rundă de negocieri cu preşedintele României.


Etichete Biroului Executiv al PNLNicolae Ciucămandat de premier desemnatflexibilizarea mandatului de negociere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live