Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

2 Iunie 2020
Vizualizari: 260
Comentează add

Plebiscitul pentru modificarea Constituției Rusiei va avea loc la 1 iulie

alexandru-beleavski

   Vladimir Putin - preşedintele Rusiei.        Foto: kremlin.ru/events/president.

La Moscova, cea mai afectată metropolă a Rusiei de epidemia de coronavirus, au fost ridicate la înceoutul lunii iumie o serie de restricţii, concomitent cu prelungirea regimului de autoizolare până la 15 iunie.

Masca şi mănuşile de protecţie au devenit însă obligatorii şi pe stradă. Au fost redeschise magazinele nealimentare şi unităţile de prestări servicii unde nu este necesar un contact de durată cu clienţii, precum şi parcuri.

Locuitorii au dreptul să iasă la plimbare şi să facă sport în aer liber cu respectarea distanţării sociale între orele 9 dimineaţă şi 9 seara, dar numai de trei ori pe săptămână şi conform unui orar fixat de primărie pentru fiecare bloc în parte.

În plus, ei pot face sport în fiecare zi, dar de 5 la 9 dimineaţa. Permisele de circulaţie electronice rămân obligatorii în cazul deplasărilor cu maşina şi transportul public. 

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Rusia cu peste 9.000 în ultimele 24 de ore, la 415.000, cel al deceselor cu 162, la 4.855, iar al pacienţilor vindecaţi cu 4.000, la 176.000. Procentual, creşterea a fost de 2,2%. 
 
Relaxarea restricţiilor deschide calea pentru plebiscitul privind amendamentele la Constituţie, care, conform decretului de preşedintele Vladimir Putin, va avea loc la 1 iulie.

Etichete Vladimir PutinConstituțieRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live