Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

15 Mai 2011
Vizualizari: 1761
Comentează add

Sony a anunţat că începe reintegrarea serviciilor online pentru utilizatorii PlayStation, la o lună după un atac al hackerilor care a forțat firma să închidă o parte a rețelei pentru utilizatori.

PlayStation, "din nou online"

ioana-dogaru

Foto: Reuters.

Compania japoneză Sony a început reintegrarea serviciilor online pentru utilizatori, la patru săptămâni după ce un atac al hackerilor a forţat firma să închidă părţi din reţeaua sa, informează BBC.

Hackerii au accesat informaţii personale despre 77 de milioane de clienţi ai serviciilor PlayStation Network şi Qriocity, 90% dintre aceştia fiind din America de Nord şi Europa. Potrivit experților, printre datele furate ar putea fi şi informaţii despre cardurile de credit ale clienţilor.

Sony a declarat că utilizatorii reţelei Playstation din SUA şi Europa vor putea accesa jocurile online pentru prima dată de la încălcarea securităţii.

Firma a anunţat că se ​​aşteaptă să aibă reţea, inclusiv serviciile Qriocity, complet restaurate până la sfârşitul lunii mai.

Clienţii Sony şi experţi în domeniul securităţii online au criticat compania pentru modul în care a administrat situaţia.

Conducerea Sony şi-a cerut scuze pentru incident şi a anunţat că au fost introduse noi măsuri de securitate, inclusiv un sistem de alertă care ar putea avertiza rapid compania în privinţa unei încercări de compromitere a reţelei.


Etichete jocurivideoonlinereţeaPlayStationSony

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live