Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Ianuarie 2021
Vizualizari: 592
Comentează add

Potrivit martorilor oculari, deasupra fabricii a apărut un nor roşu cauzat de oprirea uneia dintre instalaţiile care produc acid azotic.

Platforma Azomureş din Târgu Mureş, afectată de pana de curent de ieri

radiojurnal

  Foto - Adriana Tudose / RRA

Pana de curent de ieri, care a afectat mai multe zone din nord-vestul României, a determinat şi oprirea instalaţiilor electrice de pe platforma industrială de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş. Potrivit martorilor oculari, deasupra fabricii a apărut un nor roşu cauzat de oprirea uneia dintre instalaţiile care produc acid azotic.


Corespondenta RRA, Marcela German a transmis detalii de la Târgu Mureș.

Marcela German: Direcotrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat că apariţia unui asemenea unor este normală atunci când se opresc instalaţiile, însă emisiile nu pun în pericol comunitatea locală. Asemenea emisii vor rezulta şi la repornirea instalaţiilor, însă ele nu ar trebui să fie puternice şi nici să pună în pericol populaţia. Conducerea combinatului a anunţat în mediul online că norul nu creează pericol nici pentru angajaţi şi că autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate despre situaţie. Repornirea combinatului se face de obicei treptat şi poate dura de la câteva ore, la câteva zile.


Etichete Azomureş - Târgu Mureşpana de curentnord-vestul Românieicomise constituită la nivel european

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live